دندان نیش بیرون زده

اصلاح دندان نیش بیرون زده 

دندان نیش به دلیل مکان خاصی که در قوس دندانی دارند، نقش بسیار مهمی در زیبایی صورت و لبخند افراد ایفا می کنند. دندان های نیش فضای پشت لب ها را پر می کند و فقدان آن ها باعث فرو رفتگی لب ها می شود و به همین دلیل فرد مسن تر به نظر می رسد. دندان های نیش هنگام لبخند، دو طرف لب شخص دیده می شوند و اگر شکل نا مناسبی داشته باشند به سرعت توجه مخاطب را به خود جلب می کنند. این موضوع می تواند اعتماد به نفس شخص را کاهش دهد و در ارتباطات اجتماعی او مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین اصلاح نا هنجاری دندان نیش اهمیت ویژه ای دارد.

علت رشد نا بجای دندان نیش چیست؟

بنا به دلایل مختلف ممکن است دندان نیش در محل مناسب خود رشد نکند. گاهی ممکن است دندان نیش به سمت سقف دهان (کام) متمایل شود و به جای مکان طبیعی خود، کاملا خارج از قوس دندانی و در فضای کام رشد کند. گاهی هم ممکن است دندان نیش بیرون زده و از قوس دندانی به سمت جلو حرکت کند. در هر دو این موارد دندانپزشک می تواند با درمان ارتودنسی نا هنجاری دندان نیش را اصلاح کند و آن را در مکان طبیعی خودش قرار دهد. دندان های نیش به دلایل مختلفی خارج از محل مخصوص خود رشد می کنند:

عوامل ژنتیکی

در اثر وجود عوامل ژنتیکی ممکن است دندان نیش به سمت کام حرکت کرده و در آن جا رشد کند. گاهی هم ممکن است دندان نیش به دلایل ژنتیکی و وراثتی به صورت نهفته باقی بماند. در این موارد با درمان ارتودنسی دندان ها به حالت عادی باز خواهند گشت.

 

کمبود فضای کافی

یکی از دلایل رشد نا بجای دندان نیش، کمبود فضای کافی برای رشد است. هنگامی که دندان نیش شیری به دلیل پوسیدگی، یا به هر دلیل دیگری زودتر از موعد مقرر، از دست برود، یک فضای خالی در لثه کودک ایجاد می کند. در این هنگام دندان های دیگر به سمت فضای خالی حرکت کرده و سعی می کنند تا جای خالی دندان از دست رفته را پر کنند. هنگامی که جای دندان نیش به وسیله دندان های دیگر پر می شود، دندان نیش دائمی فضای کافی برای رشد نخواهد داشت و  به سمت عقب یا جلو متمایل می شود. به این ترتیب دندان نیش بیرون زده و از مسیر طبیعی رشد خود منحرف می شود.

دندان نیش نهفته چیست؟

به دلایل مختلفی ممکن است دندان نیش رشد نکند و درون لثه به صورت  نهفته باقی بماند. بسیاری از موارد دندان های نهفته علائم خاصی ندارند و مشکلی برای فرد ایجاد نمی کنند، حتی ممکن است فرد متوجه وجود دندان نیش نهفته در دهان خود نشود. اما در بسیاری موارد ممکن است دندان های نهفته برای رشد سایر دندان ها مشکلاتی ایجاد کنند که باید با مراجعه به دندانپزشک نسبت به درمان آن ها اقدام کرد.

دندان نیش بیرون زده چگونه درمان می شود؟

در صورتی که دندان نیش بیرون زده در زاویه غیر عادی رشد کرده باشد، به سمت کام متمایل باشد، یا نهفته باشد، بایستی به دندانپزشک مراجعه کرده و نسبت به درمان ارتودنسی اقدام کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید