بهداشت ارتودنسی

رعایت بهداشت ارتودنسی

رعایت بهداشت دهان و دندان در طول دوره درمانی ارتودنسی امری ضروری است که در صورت عدم رعایت کردن، منجر به ایجاد مشکلاتی می شوند که هم از نظر سلامتی برای فرد مضر است و هم از نظر ظاهری به سیمای شخص آسیب می رساند. تغییرات منفی ظاهری در شکل دندان ها ممکن است باعث کاهش اعتماد به نفس افراد شده و ارتباطات اجتماعی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. برای پیش گیری از بروز مشکلات جانبی در طول درمان ارتودنسی موارد بهداشتی زیر را رعایت کنید:

مسواک و نخ دندان:

لازم است پس از هر وعده غذایی با دقت فراوان دندان ها و مجموعه دستگاه ارتودنسی را مسواک بزنید و نخ بکشید. این کار به دلیل وجود براکت ها، سیم ها و کش های لاستیکی ممکن است کمی سخت باشد و زمان زیادی صرف کند. اما اگر به مشکلاتی که در اثر عدم رعایت بهداشت ارتودنسی پیش می آید توجه کنید، این  کار برای شما آسان خواهد بود. برای نظافت کامل دندان ها و دستگاه ارتودنسی مسواک را با زاویه 45 درجه نگه دارید و سعی کنید پرزهای مسواک را به تمام سطح دندان ها و اطراف براکت ها و سیم های ارتودنسی برسانید.

استفاده از دهان شویه و فلوراید موضعی:

شستن دندان ها با دهان شویه حاوی فلوراید به پیش گیری از پوسیدگی دندان ها کمک شایانی می کند. همچنین فلوراید تراپی زیر نظر دندانپزشک نیز در بهداشت دندان ها و پیشگیری از پوسیدگی دندان ها بسیار مؤثر است.

استفاده از مسواک مخصوص بین دندانی:

انواع مخصوصی از مسواک وجود دارد که برای نظافت کامل دندان ها در زمان درمان ارتودنسی ساخته شده است. این مسواک ها بسیار باریک هستند و می توانند فضای بین دندان ها و لا به لای دندان و سیم ها را نیز تمیز کنند.

 

نظافت کامل ارتودنسی های متحرک

اگر از ارتودنسی متحرک استفاده می کنید، لازم است که به طور مرتب آن را از دهان خارج کرده و کاملا تمیز کنید.

معاینات دوره ای:

طبق توصیه دندانپزشک به مطب مراجعه کنید تا میزان پیشرفت درمان و احتمال بروز عوارض جانبی بررسی شود .

تنظیم عادات مناسب تغذیه ای:

با حذف مواد قندی و  میان وعده های ناسالم می توانید احتمال پوسیدگی دندان ها را کاهش دهید. با توجه به این نکته که نظافت دندان ها با وجود دستگاه ارتودنسی سخت تر است، از مصرف تنقلات چسبنده ای مانند چیپس و پفک خودداری کنید. زیرا در صورتی که ذره ای از این مواد روی سطح دندان باقی بماند، به آسانی موجب تشکیل پلاک و پوسیدگی دندان ها می شود. علاوه بر این باقی ماندن ذرات غذا پشت براکت و سیم های ارتودنسی باعث بوی بد دهان نیز می شود. بنابراین لازم است عادت ناسالم خرده خوری ترک شود.

عوارض جانبی درمان ارتودنسی:

درمان ارتودنسی ممکن است در برخی افراد موجب بروز مشکلاتی در لثه بشود. همچنین به دلیل مشکل بودن رعایت بهداشت دندان ها در طول درمان ارتودنسی، ممکن است دندان ها مبتلا به جرم، پلاک و پوسیدگی شوند. همچنین ممکن است به دلیل عدم رعایت بهداشت و وجود جرم روی دندان ها، شکل براکت ها روی دندان نقش ببندد و پس از برداشتن براکت ها باز هم مشخص باشد، که تأثیر خیلی بدی روی ظاهر فرد می گذارد. با رعایت موارد بهداشتی، نظافت کامل دندان ها و عمل به توصیه های دندانپزشک می توانید دوره درمان ارتودنسی را با موفقیت و بدون عوارض جانبی طی کنید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید