آیا ارتودنسی بر زیبایی چهره تأثیر گذار است؟

ارتودنسی کاربردی

ارتودنسی کاربردی یکی از زیرمجموعه‌های پرکاربرد و جالب ارتودنسی به شمار می‌رود که با کمک آن می‌توان به بسیاری از ناهنجاری‌ها و مشکلات فک، دهان و دندان سرو سامان بخشید.

در ارتودنسی کاربردی می‌توان علاوه بر رسیدگی به وضعیت دندان‌ها به وضعیت فکین نیز رسیدگی کرد. ارتودنسی کاربردی تأثیر به سزایی بر ظاهر بیماران خواهد داشت و پس از درمان دندان‌هایی مرتب، فکی متناسب و در نتیجه لبخندی گیرا را برایشان به ارمغان خواهد آورد.

همان طور که واضح است این درمان با پیچیدگی‌ها و دشواری‌های متعدی همراه است. به همین جهت کمک گرفتن از یک متخصص ارتودنسی کار بلد از الزامات درمان به حساب خواهد آمد.

ارتودنسی کاربردی چگونه است؟

این روزها افرادی که تمایل به داشتن دندان‌های ردیف و منظم دارند، بسیار زیاد شده است. درمان ارتودنسی یک راه ایده ال برای رسیدن به دندان‌های منظم است. در بسیاری از مواقع می‌توان در یک بازه زمانی مشخص و با استفاده از یکی از دستگاه‌های ارتودنسی به ناهنجاری‌های دهان و دندان پایان داد.

در صورتی که مشکلات بیمار چیزی بیشتر از تراکم و فشردگی دندان‌ها باشد، می‌توان با کمک ارتودنسی کاربردی به مشکلات وی پایان داد. به عنوان مثال تصور کنید فردی دارای فک پایین عقب رفته است. در این وضعیت چانه در حالتی عقب رفته قرار دارد و به میزان قابل توجهی زیبایی چهره بیمار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. از آنجایی که در این وضعیت دندان‌ها روی هم قرار نمی‌گیرند، بیمار به مرور با مشکلات و اختلالات متعددی مواجه خواهد شد. بیمارانی که به اختلال بایت دچار هستند، عموماً به سردردهای شدید، مشکلات تنفسی، سرگیجه و بروز اختلال در شنوایی مبتلا می‌شوند. بروز اختلال مفصل فکی- گیجگاهی از دیگر مشکلاتی است که در این دست از بیماران به چشم می‌خورد.

عملکرد کلی ارتودنسی کاربردی چگونه است؟

در این نوع از درمان تمرکز روی بازتر کردن فضای فکین است. به این ترتیب دیگر نیازی نیست که برخی از دندان‌های  متراکم کشیده شوند. بلکه می‌توان با فراهم کردن یک بستر مناسب از تمامی دندان‌ها در وضعیتی بهتر محافظت نمود.

بدین ترتیب می‌توان به زیبایی چهره بیمار افزود. ضمن اینکه وسیع کردن فضای فکین می‌تواند به بزرگ‌تر شدن حفره‌های سینوس‌ها منجر شود که این موضوع موجب افزایش کیفیت تنفس در بیمار می‌شود.

چه زمانی برای درمان ارتودنسی کاربردی مناسب‌تر است؟

اگر کودکی دارید که به طور مادرزادی دارای فک پایین عقب رفته است و به تشخیص ارتودنتیست نیاز به ارتودنسی دارد، ارتودنسی کاربردی می‌تواند یک گزینه ایده ال برای کودک شما باشد.

یادتان باشد که بهترین سن برای درمان ارتودنسی کاربردی پیش از بلوغ است. زیرا درمان در این رده سنی با پایدارترین و مطلوب‌ترین نتایج همراه است.

ارتودنسی کاربردی در کودکان

همان طور که گفته شد ارتودنسی کاربردی می‌تواند تأثیر به سزایی بر کیفیت تنفس بیماران داشته باشد. این موضوع در وضعیت سلامتی کودکان نقش به سزایی دارد. به همین جهت به تمامی والدین توصیه می‌شود به منظور بررسی وضعیت دهان و دندان کودکانشان به ارتودنتیست مراجعه نمایند. زیرا شکل گیری وقفه‌های تنفسی در خواب در میان کودکان می‌تواند تأثیرات منفی بر سلامت و روحیه آن‌ها داشته باشد.

بر طبق آمار امید به زندگی در میان افرادی که به وقفه‌های تنفسی در خواب یا آپنه دچار هستند در مقایسه با همسالان خودشان 8 سال افزایش خواهد داشت. ضمن اینکه آپنه می‌تواند از رشد مناسب کودکان جلوگیری کند و به بی‌توجهی و ضعف در عملکرد تحصیلی آن‌ها دچار شود.

یادتان باشد در صورتی که کودک دلبندتان به مشکلات فک، دهان و دندان دچار است، خیلی زود در مورد شیوه و زمان درمان تصمیم‌گیری نمایید. زیرا با عملکردی به موقع می‌توانید از به وجود آمدن دندان‌های متراکم و فشرده در فرزندتان جلوگیری نمایید. ضمن اینکه بی‌توجهی به درمان کودک، می‌تواند زمینه‌ساز جراحی فک در سنین بزرگ‌سالی برای وی باشد.

به طور کلی برای ارتودنسی کاربردی یک بازه زمانی 9 الی 12 ماهه کافی خواهد بود. پس از آن می‌توان تا زمان رسیدن به دندان‌های مرتب و زیبا بنا به تشخیص متخصص ارتودنسی از دستگاه‌های ثابت استفاده کرد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید