اپن بایت

وقتی رو به آینه می‌ایستید و دندان‌های خود را نگاه می­کنید، معایب و مشکلات دندان هایتان یک به یک پدیدار می‌شوند. ناهنجاری‌های دندان، بسیار متعدد و گوناگون هستند. مشکلاتی که باعث می‌شود انسان دچار درد و سختی و ناراحتی شود که حتی بر روی شخصیت فرد نیز تأثیر مستقیم دارد.

طبق نظر کارشناسان و محققان در این امر، زیبایی دندان به شدت بر روی ما و اعتماد به نفس انسان‌ها تأثیر می‌گذارد. زیرا اولین تصویری که از صحبت یک نفر در خاطر شما نقش می‌بندد، دندان‌های اوست. آیا سالم بوده یا پوسیدگی دارد؟ رنگش سفید و براق است یا بدرنگ و کدر؟ شکستگی دارد یا فرم خود را حفظ کرده است؟

اما براستی باید چه کرد تا از این مرواریدهای درون دهان مراقبت به عمل آید؟

شاید فکر کنید تا زمانی که شما از دندان‌هایتان مراقبت کنید، به آنها رسیدگی کرده و مسواک بزنید، نخ دندان بکشید، صحت و سلامت دندان‌ها برقرار است.اما گاهی با وجود رسیدگی به دندانها با مراجعه به دندانپزشک متوجه  وجود  ناهنجاری‌های در دندانهایتان می شوید.

مشکلات دندانی بر دو دسته اند

  • مشکلاتی که در اثر بی توجهی و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان به وجود می آیند که با مراجعه منظم به دندانپزشک و رسیدگی به بهداشت دندانها قابل پیشگیری هستند.
  • مشکلاتی که در اثر ناهنجاریهای فک و اختلالات دهان و دندانی شامل نامرتبی دندانها، شلوغی دندانها،  جلوزدگی و یا عقب رفتگی فکها، انحراف فک و…بوجود می آیند.

اپن بایت

یکی از رایج‌ترین این اختلالات اپن بایت ( Open bite) است. به حالتی که دندان‌های جلویی فک بالا با دندان‌های جلویی فک پایینی فاصله ای غیر عادی داشته باشند، اپن بایت می گویند معضلی که باعث می‌شود بین دندان‌ها فاصله ایجاد شود و علاوه بر مشکلات ظاهری ، مشکلاتی در جویدن و گفتار را برای فرد به وجود آورد.

علت پیدایش اپن بایت در دندانها

       در مرحله اول علل ارثی باعث به وجود آمدن این مشکل در دندانها میشود، فرم فک بالا یا پایین سبب می‌شود، استخوان فک حالت خود را حفظ نکرده و  به مرور دندان‌ها از هم فاصله گرفته و بین آنها باز بماند.

       همزمانی دندان‌های شیری و دائمی در کودکان یکی دیگر از علل ظهور اپن بایت است. زیرا نرمی فک و دندان، در هنگام گاز گرفتن اجسام سخت، باعث تغییر فرم فک کودک می شود.

        عادت‌های فردی از دیگر عوامل ظهور اپن بایت است. مثل قرار دادن زبان یا اجسام سخت میان دندان‌ها در دوران کودکی تا فشار دادن زبان به سمت دندان‌ها و یا مکیدن انگشت یا اجسام سخت مثل مداد در دوران کودکی و خردسالی.

البته این عوامل تا قبل از رشد دندان‌های اصلی باعث بروز ناهنجاری اپن بایت می‌شود. حال این مشکل چه عوارضی را ایجاد می‌کند؟

عوارض

  • ایجاد مشکلاتی در گفتار. زیرا به واسطه فاصله بین دو دندان، برخی از حروف و کلمات قابل تلفظ نیست و به سختی گفته می‌شود.
  • تغییر  در شکل ظاهری فرد که می‌تواند که مستقیما بر روی اعتماد به نفس شخص تأثیر دارد.
  • مشکلات در جویدن و خوردن غذا و بخصوص نوشیدن مایعات که این مشکل باعث بروز بیماری‌های دستگاه گوارش هم می‌شود.

راه‌های درمان اپن بایت

        ارتودنسی اولین و بهترین را درمان این مشکل است اما در مواردی خاص باید با جراحی فک این مشکل برطرف شود که  متخصص ارتودنسی بعد از معاینه و بررسی دندان‌ها و محل قرار گیری فک بالا و پایین، تشخیص خود را در این باره اعلام می‌کند.

در هر صورت، درمان اپن بایت الزامیست زیرا برای حفظ سلامتی بدن داشتن دندانهایی سالم و مرتب که بتواند عمل جویدن را به درستی انجام دهد ضروریست.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا